Løgn og Latin – Den løgnagtige historie

Løgn og Latin – Den løgnagtige historie

Foredragsholder: Kåre Johannesen, historiker og bl.a. tidligere museumsinspektør på Middelaldercentret

Det er lykkedes os at få Kåre Johannesen, en alsidig historiker og eminent foredragsholder - også kendt fra Historiequizzen i TV – til at komme til Frederikssund (hvor han har været glad for at komme tidligere).

Denne gang med et foredrag om den løgnagtige historie – desværre også aktuelt i disse tider med ”fake news”.

Kåre Johannesen beskriver selv foredraget med disse ord:

Det er en kendt sag, at det er sejrherren der skriver historien. Det gælder fra de ældste tider til i dag, fra romerne til Irakkrigen. Når man betragter den vestlige verdens historie kan man undre sig over, hvordan fortidens mennesker dog har kunnet tro på de utroligste ting, blot fordi de stod i historiebøgerne – men er vi i virkeligheden ret meget bedre i dag?

I foredraget ser vi nærmere på nogle af de fordrejning, omskrivninger, fortielser og rene og skære løgne, det gennem tiden er lykkedes at gøre til urokkelige sandheder i offentlighedens øjne. Vi vil få at se, hvordan dét, vi troede var helte og skurke, i virkeligheden er slyngler og skurke. Historiens helte får et eftertrykkeligt hak i tuden (og en enkelt skurk eller to får måske også en slags oprejsning…) Foredragsholderen er uddannet historiker – og således selv professionel, eksamineret løgner ;-)

Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

  • MødegangDatoTidSted
  • 111.11.201714:30 - 16:00 Elværket
Holdnr.
72-04
Dato
11.11.2017
Ugedag
lørdag
Tidspunkt
Kl. 14:30 - 16:00
Underviser
Ikke oplyst
Adresse
Elværket, Ved Kirken 6, 3600
Lokale
Mødelokale
Holdtimer
6,00
Mødegange
1
Pris (DKK)
75
Almen